Søk på  historielagets hjemmeside.
Aktiviteter
Styre, utvalg og om historielaget..
Årbøker og diverse publikasjoner...
Kirkene i Verdal
Lenker
Minnesmerker og bautaer...
Verdalsraset...
Diverse presseomtale av historielaget...
Diverse saker...
Gate- og vegnavn i Verdal kommune
Kulturskatter...
Sagn og historier fra Verdal.


Omtale av
Årbok 2007
i Trønder-Avisa
(PDF-format)

Verdalingen
(PDF-format )

Nyheter fra Verdal historielag

LAGT UT PÅ NETT:
21.11.07

Startsiden Aktiviteter Kulturskatter Lenker Minnesmerker Organisatorisk Publiksjoner

Årboka 2007 er kommet i salg

Verdal Historielags årbok 2007 ble lansert onsdag 21. november. Journalister fra Innherreds Folkeblad Verdalingen og Trønder-Avisa var invitert til pressefrokost på Verdal Hotell, mens bidragsyterne om kvelden var samlet på Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Verdal Historielag har lang tradisjon som utgiver av historiske årbøker. Den første kom i 1949. Det er vel 40 bidragsytere som står bak årets utgivelse av en bok på 256 sider, nr. 34 i rekken av årbøker - nr. 35 av historiske skrifter.

IKKE BARE STOFF FRA VERDAL
Redaksjonen bak årets årbok er leder Arnhild Brustad, som sammen med seg har hatt Marit Aasan og Jon Holmlimo. Bidragsyterne er denne gang spredt over det ganske land - fra Longyearbyen og Harstad i nord til Halden i sør, pluss en avstikker til Sverige.


Marit Aasan (t.v) og leder Arnhild Brustad i årbokredaksjonen synes å være godt fornøyd med årets produkt. Boka blir som tidligere år solgt ulike steder i Verdal. På bordet ligger en av salgsplakatene.
Stoffet holder seg heller ikke bare innenfor Verdals grenser. Omslagsbildet «Spansk danserinne», malt av Alf Rolfsen, skulle bære bud om det. Vi verdalinger forbinder vel først og fremst navnet hans med altertavla og koret i Stiklestad kirke, og kanskje bare det. Tilfeldigheter har gjort at redaksjonen kom i kontakt med hans datter Kirsten Revold. Gjennom en artikkel i årboka lar hun oss bli bedre kjent med Alf Rolfsen og hans kunst.


Journalistene Marit Arnesen Veimo (t.v.) i Innherreds Folkeblad Verdalingen og Gøril Engesvik i Trønder-Avisa var til stede da
årets årbok ble presentert.

Årets årbok er ikke viet spesielle tema. Det bare virker slik. For vi finner to dominerende emner - siste verdenskrig og musikk i flere sjangre.

VARIERT STOFF
- Det er vanskelig å fremheve noe spesielt, til det er stoffet for variert, sier redaksjonsleder Arnhild Brustad. - Vi prøver å få med både lange og korte artikler, tunge og lette, gammelt og nyere stoff. Vår hverdag blir utrolig fort historie. Redaksjonen styrer i liten grad bidragsyternes valg av tema. Jeg føler at vi har nådd dit hen at folk kommer til oss og sier at «jeg har det eller det, men det er kanskje ikke interessant for årboka». Oftest er det akkurat det, sier Brustad.

Redaksjonslederen tror mange godt voksne verdalinger kommer til å lese artikkelen om dr. Kvello med stor interesse. Den er skrevet av hans sønn Jan. Ellers nevner Brustad at Jon Bakken har funnet ut at kunstneren Jacob Weidemann har sine aner i Vuku.

Jon Holmlimo

! Les om hvilket innhold vi ønsker til framtidige årbøker