Nytt slektskurs i historielaget


Fra fjorårets kurs i slektsgransking i historielagets regi - Karl Støa (t.v.), kursleder Agnes Solli, Magne Aarstadvold og Dagfinn Brendmo.

Historielaget byr på kurs i slektsgransking også denne vinteren. Tirsdag 21. februar drar leder i slektsutvalget Agnes Solli i gang et 18 timers kurs, fordelt på seks kvelder, i Verdal biblioteks lokaler. I fjor var det dobbelt som mange deltakere som det tidligere har vært. Årsaken, mener Solli, var NRK-serien «Hvem tror du at du er?»

Nå er kurslederen spent på om effekten av TV-serien holder seg. Agnes Solli ber om at kursdeltakerne tar med egen bærbar datamaskin til kurskveldene. Absolutt nødvendig er det ikke, men svært ønskelig, sier hun. Under- visningsmetodene har opp gjennom årene endret seg. Nå foregår det meste av slektsgranskingen gjennom den digitale verden - fra mange spennende kilder. Historielagets kurs går blant annet ut på å lære kursdeltakerne til å lete i de ulike arkiver.

Agnes Solli har siden 1988 vært med i slektsutvalget og vært leder siden 1997. Siden oppstarten av kursene har om lag 240 personer deltatt.

......................
10. februar 2012
Jon Holmlimo

......................................................................................................

SLEKTSKURS

starter på Verdal Bibliotek tirsdag 21.02.2012 kl 18.

Deltakeravgift kr. 300,- Kurset er totalt på 18 timer.
Det vil også bli demonstrert diverse slektsprogrammer,
bruken og mulighetene de gir for registrering av slekt.
Påmelding på tlf. 74 07 93 12.